Onko tarkoituksena hankkia uusi perheenjäsen, eli koira perheeseen? Tämä tuleekin monelle vastaan jossakin kohtaa elämää, kun perhettä halutaan täydentää koiralla. Kysymyksenä kuitenkin on, että mikä koirarotu olisi kaikkein paras rotu hankkia. Esimerkiksi, jos perheessä on pieniä lapsia, halutaan usein mahdollisimman lojaali ja helppo koira. Tällöin koiran tulisi olla mahdollisimman lapsirakas ja lempeä, jotta se olisi mahdollisimman helppo perheenjäsen. Tämä onkin vaikea valinta, nimittäin koirarotuja riittää vaikka kuinka paljon ja niissä jokaisessa on hyvät ja huonot puolet. Tämän takia koirarodun valinnassa on tärkeää tietää myös se, että mitä tulevalta koiralta haluaa ja millaiset puitteet tulevalle koiralle on tarjota.Usein kuitenkin oletetaan, että lapsiperheeseen tulisi hankkia mahdollisimman pieni koira. Tämä on kuitenkin valitettavasti usein vain harhaluulo, nimittäin usein suuret koirat ovat luonteeltaan pieniä koiria lempeämpiä. Suuremman vahtikoirat ovat nimittäin usein todella loistava vaihtoehto lapsiperheille. Ne ovat usein luonteeltaan todella lojaaleja, lempeitä ja laumaansa suojelevia. Kuitenkin kannattaa myös muistaa koiraa hankkiessa, että oikeanlainen koulutus tekee mistä tahansa koirasta hyvän perheenjäsenen. Joten kyseisen koirarodun koulutukseen on hyvä perehtyä jo ennen koiran hankkimista. Vahtikoirat ovat kuitenkin usein helposti koulutettavia, mutta vaativat nekin panostusta. Vääränlaisella koulutuksella voi saada tehtyä jopa spanielista vihaisen. Tämän takia aina koiran hankinnassa on tärkeää muistaa panostaa riittävään koulutukseen ja varautua myös siihen ajallisesti.

Parhaat vahtikoirarodut lapsiperheille

Kuten aiemmasta tekstistä kävikin ilmi, niin usein vahtikoirat ovat paras valinta lapsiperheille. Nämä koirat ovat luonnostaan luonteeltaan erittäin rakastavia ja laumaansa kunnioittavia, jolloin kaikki perheenjäsenet kuuluvat tämän koiran laumaan. Koira suojelee laumaansa ulkopuolisilta, joten tämä koirarotu muistaa kyllä myös ilmoittaa vierailijoista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että koira olisi aggressiivinen vierailijoille, vaan luonnostaan ilmoittaa muutamalla haukulla vierailijan saapuneen.

Berninpaimenkoira on luonnostaan kaikkein helpoimpien koirarotujen listalla. Tämä aktiivinen koirarotu, joka rakastaa urheilua ihmisten kanssa. Rotu on hyvin rauhallinen, hyväluontoinen ja älykäs koira. Tämä tarkoittaa, että koira on myös hyvinkin helposti koulutettavasti ja on sen takia myös loistava valinta ensimmäiseksi lemmikiksi. Koira on myös loistava lapsien kanssa ja viihtyykin usein lasten seurassa juoksennellen ympäri pihaa.Bokseri katsotaan usein vaarallisten koirien joukkoon ulkonäkönsä takia. Tämä on kuitenkin aivan väärä luulo ja tässä kohdassa ulkonäkö hämää huomattavasti. Tämä koira on nimittäin erittäin ystävällinen rotu, joka rakastaa huomiota ja ihmisiä. Rotu on erittäin älykäs, hauska, aktiivinen ja lojaali koira, joka rakastaa pienten lasten hellyyttä ja huomiota. Tämä rotu onkin yksi huomionkipeimmistä koiraroduista, joten tämän hankittua pitää olla myös valmis antamaan koiralle huomattava määrä huomiota ja yhdessäoloa. Nämä koirat ovat kuitenkin myös tarvittaessa hyvinkin valppaita, joten ovat loistavia lemmikkejä myös kodin suojelemiseksi.Saksanpaimenkoira onkin todellisten koiraystävien lempirotu. Tämä onkin koirakuiskaajien tavallisin rotu, nimittäin koira on yksi lojaaleimmista ja tottelevaisimmista koirista. Ei ihmekään, että saksanpaimenkoiria pidetään myös poliisikoirina, nimittäin he ovat hyvin älykkäitä koiria. Ne osaavat puolustaa omistajaansa pelkästään oikeiden vaaratilanteiden sattuessa, mutta eivät käyttäydy aggressiivisesti arkipäiväisissä tapaamisissa. Ne kiintyvät omistajaansa, jonka takia pysyvät hyvinkin lojaalisina ja suojelevaisina läpi elämän.Tanskandoggi saattaa hämätä kokonsa puolesta. Se onkin yksi maailman suurimmista koiraroduista, mutta silti myös yksi helpoimmista ja ystävällisimmistä. Tämä koira on erittäin kärsivällinen ja luotettava perheenjäsen, jopa pitää varmasti huolen jokaisesta. Kokonsa puolesta se usein myös häätää tunkeilijat pelkän kokonsa puolesta, joten sen ei tarvitse edes haukkua karkottaakseen ei haluttuja vieraita.